Σχολιασμός για ''Στο χρόνο''

Ξεκίνησα να διαβάζω και δεν χόρταινε η ψυχή μου τις λέξεις! Την πρώτη ανάγνωση τη διαδέχτηκε μια δεύτερη και ύστερα, μια τρίτη. Όχι γιατί αδυνατούσα να κατανοήσω το νόημα τους, αλλά γιατί ένιωθα πως η κάθε λέξη ήταν μια μικρή αποκάλυψη!

Η έννοια του χρόνου… Ο χρόνος που άλλοτε κυλά γοργά, κι άλλοτε αργά και βασανιστικά. Δύσκολο να τα βάλει κανείς μαζί του, έχει πάντα τον τρόπο και ξεγλιστρά. Παρόν σε κάθε ανθρώπινη στιγμή, στη χαρά αλλά και στη λύπη. Δεν τον βλέπουμε, αλλά τον αντιλαμβανόμαστε. Ίσως όχι όλοι με τον ίδιο τρόπο, σίγουρα όμως νιώθουμε εξίσου το πέρασμά του…

Και φαίνεται Βιβέττα πως αντιλαμβάνεσαι το χρόνο και τις ιδιότητές του με τρόπο μοναδικό, αφού καταφέρνεις μέσα σε λίγες μόνο γραμμές να γεννήσεις στον αναγνώστη δεκάδες εικόνες… Εικόνες που αντανακλούν τα πολλά «πρόσωπα» του χρόνου.

Εγώ δεν έχω παρά να σε συγχαρώ για την εξαίσια γραφή σου και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσαι το λόγο. Στο ποίημά σου διέκρινα μια φιλοσοφική χροιά που δεν σου κρύβω πως πραγματικά με εντυπωσίασε. Συνέχισε έτσι, είμαι βέβαιη πως έχεις πολλά να μας δώσεις!

Γκουτζικίδου Νατάσα